X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În Parlament se examinează moțiunea simplă asupra activității ministrului Agriculturii

16 iun. 2022,, 15:41   Politică
2123 0

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a fost chemat astăzi la Parlament să fie audiat, după ce Blocul Socialiștilor și Comuniștilor au cerut demisia acestuia prin depunerea unei moțiuni.

Opoziția i-a reproșat ministrului faptul că în cele nouă luni de la învestirea guvernului nu a făcut nimic în susținerea sectorului agro-alimentar. Potrivit BCS, Ministrul Agriculturii nu are o viziune clară privind dezvoltarea sectorului agriculturii, în timp ce producătorii agricoli din țara noastră se confruntă cu o serie de probleme care s-au acuzatizat odată cu criza economică.

"Un raport sec, citit fără emoții pentru că nu aveți cu ce să vă lăudați", a relatat deputatul socialist Vasile Bolea.

Ministrul Viorel Gherciu a precizat că politicile puse în aplicare în sectorul agricol au fost elaborate într-un dialog strîns cu producătorii și ele au venit de la producătorii din sector.

În ceea ce privește creșterea prețurilor la produse agro-alimentare, Gherciu a precizat că asta se întîplă peste tot în lume.


"Prețurile nu s-au majorat doar în R.Moldova, țara noastră nu este un stat izolat, în acest context a fost majorat fondul de subvenționare, ne-am dori ca majorarea dată să nu se oprească aici, dar să avem resurse suficiente ca ulterior să putem acoperi o parte din costrurile pentru producere. Împreună cu colegii am elaborat un șir de proiecte investiționale care au funcția să contribuie la diminuarea costului producției", a menționat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?