TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, decorat de președinte

Primul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, decorat de președinte

Petru Pascari, ex-președinte al Sovietului de Miniștri din RSS Moldovenească, precum și primul ambasador al R.Moldova în Rusia, a fost decorat de șeful statului cu „Ordinul Republicii”.

Distincția i-a fost conferită „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru muncă îndelungată și prodigioasă, contribuție la dezvoltarea Republicii Moldova, consolidarea și extinderea unor relații interstatale de prietenie și colaborare”. Distincția i-a fost înmînată recent, în incinta Ambasadei Moldovei de la Moscova, de către ambasadorul Andrei Neguţa.


În discursul său, Andrei Neguta a vorbit despre activitatea lui Petru Pascari în slujba țării, evidențiind mai multe momente importante din viața lui.

Petru Pascari este om politic, care a jucat un rol important în dezvoltarea statului moldovenesc. În perioada anior 1970 - 1976, Petru Pascari a îndeplinit funcția de președinte al Sovietului de Miniștri din RSS Moldovenească, concomitent fiind şi în funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al RSS Moldovenească.

Petru Pascari de asemenea a fost primul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load