Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Președintele pregătește un proiect de lege prin care se va interzice traseismul politic

4 iun. 2020,, 08:09   Politică
4107 16

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că, în două-trei săptămîni, va propune Parlamentului proiectul de lege prin care se va interzice traseismul politic al deputaților.

Șeful statului a menționat pentru Sputnik Moldova că această inițiativă prezidențială trebuie votată indiferent dacă vor fi alegeri parlamentare anticipate sau ordinare.

Igor Dodon a explicat că vor fi impuse prin lege mai multe condiții dure pentru deputații traseiști, inclusiv aceștia vor trebui să achite cheltuielile suportate de partid în campania electorală.

”Există practica mai multor țări care face mult mai dificilă plecarea unor deputați din fracțiunea în care a acces în Parlament. Propunerea este de a impune condiții mai dure în caz dacă cineva pleacă din fracțiune, și anume fracțiunile să fie create doar în primele 10 zile după alegeri. Trebuie puse pe spatele deputaților care vor să plece cheltuielile suportate în campania electorală”, a declarat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?