X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: Campania electorală din Găgăuzia a fost una foarte tensionată

12 mai. 2023,, 22:44   Politică
2525 1

Analistul politic, Nicolai Pascaru și-a expus viziunea supra situației politice din Găgăuzia în ajunul alegerilor.

Potrivit lui, campania electorală a fost una foarte tensionată, cu multe surprize. Cu toate acestea, reieșind din programul electoral al candidaților pot fi făcute și unele prognoze referitor la următorul rezultat.

“Grigore Uzun are o experiență mult mai mare decît contracandidatul său, Evghenia Guțul. Cred ca are toate șansele sa cîștige alegerile, 90 % cred. El a fost în echipa parlamentară a PSRM, este un tînăr cu mare experiență în Găgăuzia, iar cel mai bun lucru este că încearcă sa aibă relații bune cu Chișinăul. Este un om care vede o Găgăuzia puternică în cadrul Republicii Moldova și nu se rușinează sa spună despre asta la fiecare întîlnire. Acest tînăr poate face in jurul sau multe, sa unească poporul găgăuz, sa decidă oportunități noi, economice, politice. Este un candidat care poate sa aducă stabilitate, sa atragă investiții in regiune. Va fi un membru nou al Guvernului, și chiar dacă de el multe nu depinde, poate sa-și spună poziția referitor la tot ce se întîmplă” a spus Pascaru.

Amintim, pe data de 14 mai are loc turul doi al alegerilor din Găgăuzia, iar lupta se va duce între candidatul susținut de PSRM la alegeri, Grigore Uzun și Evghenia Guțul, susținută de Partidul Șor.

11
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?