Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ordinul Republicii oferit de Timofti lui Plahotniuc, retras de Dodon

22 noi. 2019,, 09:30   Politică
4186 2

Președintele Igor Dodon susține că îl va lăsa pe Vlad Plahotniuc fără Ordinul Republicii, dar că mai e nevoie de analiză de partea juriștilor săi în acest sens.

Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, că ia în calcul acest lucru, solicitat de Blocul ACUM în repetate rînduri, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

„Este o comisie care trebuie să se convoace și să vadă cum se retrage acest ordin. Juriștii mei se ocupă. Este o procedura, care este strict reglementată. Imediat ce comisia îmi va da propunerea, eu îl semnez”, a declarat Dodon.

Vlad Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii“ de către ex-președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvîrșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

„Ordinul Republicii” este distincția de stat supremă a Republicii Moldova care se conferă pentru „merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?