X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: Demisia lui Tănase poate fi privită ca parte a unui scenariu

15 mar. 2018,, 08:50   Politică
5649 1

Demisia fostului ministru al justiției, Alexandru Tănase, poate fi privită ca parte a unui scenariu.

Această opinie a fost exprimată de invitații emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Fostul vicepremier Victor Stepaniuc consideră că demisia fostului ministru al justiției, Alexandru Tănase, poate fi privită ca un scenariu. „Dacă el a luat decizia sincer de a pleca rămîne de văzut, dar eu nu cred că el pleacă pentru că, din cîte se vede, el poate fi șantajat. Cred că el încă va fi folosit în anii următori”, a menționat Victor Stepaniuc.

Juristul Pavel Midrigan susține că discuția făcută publică dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon demonstrează încă o dată că în Moldova se trăiește viață dublă: una se spune la nivel oficial și altceva se face între diferiți actori ai vieții publice. „În demisia ministrului justiției există o anumită coordonare și posibil este și o oarecare combinație”, consideră Pavel Midrigan.

Analistul politic Victor Ciobanu menționează că la o zi de la anunțul privind demisia, Alexandru Tănase a scris pe o rețea de socializare că nu există nimic criminal în discuția cu Veaceslav Platon, făcută publică de un post de televiziune. „În aceste 24 de ore ceva s-a întîmplat. Se pare că puterea a considerat că cheltuielile depășesc veniturile. Aceasta este a doua demisie a lui Tănase fără a reuși să facă reforma”, susține analistul. Victor Ciobanu susține că cel mai interesant moment este venirea noului ministru Victoria Iftodi de la Curtea Constituțională și menționează că unii și aceiași actori se perindă de la o instituție la alta.

Alexandru Tănase a anunțat duminică, 11 martie, că demisionează din funcția de ministru al justiției, astfel încheindu-și cariera publică. Anunțul a fost făcut după ce pe 9 martie Jurnal TV a difuzat interceptarea unei convorbiri telefonice din 2015, cînd deținea funcția de președinte al Curții Constituționale, cu omul de afaceri Veaceslav Platon, actualmente întemnițat pentru excrocherie, corupere și spălare de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?