Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Alexandru Tănase demisionează din funcția de ministru al Justiției

11 mar. 2018,, 09:43   Politică
10731 7

Alexandru Tănase demisionează din funcția de ministru al Justiției. Anunţul a fost făcut chiar de el pe o reţea de socializare, informează Noi.md.

Decizia ministrului vine după ce vineri, 9 martie, postul de televiziune JurnalTV a publicat o convorbire telefonică, încă din 2015, între omul de afaceri Veaceslav Platon și Alexandru Tănase, care deținea atunci funcţia de președinte al Curții Constituționale. Din aceasta ar reieși cine a beneficiat și a intermediat jaful bancar.

"Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atît mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întîi de toate pe încredere publică. Atunci cînd această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cît de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică", a scris Tănase pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?