Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Michalko: Este foarte riscant, dacă noua coaliţie se va baza pe cei implicaţi în furtul miliardului

25 mar. 2019,, 16:00   Politică
3402 2

Pentru Moldova este foarte riscant, dacă noua coaliţie de guvernare se va baza pe oamenii implicaţi în furtul miliardului din sistemul bancar al republicii.

O declaraţie în acest sens a făcut şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, transmite Infotag.

El a menţionat, la postul de televiziune Pro TV-Chişinău, că noua coaliţie de guvernare trebuie să fie formată în mod transparent din deputaţii partidelor care au intrat în Parlament, capabili să continue reformele şi să îndeplinească angajamentele Republicii Moldova asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-RM, inclusiv privind comerţul liber.

Solicitat să comenteze amînarea alegerilor başcanului Găgăuziei, Peter Michalko a remarcat că, cu un an înaintea alegerilor, nu se poate introduce modificări în legislaţia electorală.

Referindu-se la acordarea de către Uniunea Europeană a asistenţei macrofinanciare promise Moldovei în valoare de 100 de milioane de euro, şeful Delegaţiei UE a spus că precondiţiile pentru alocarea asistenţei rămîn aceleaşi.


"Şi condiţiile tehnice şi cele politice sînt aceleaşi şi trebuie îndeplinite de autorităţile Republicii Moldova", a spus diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?