Michalko: Este foarte riscant, dacă noua coaliţie se va baza pe cei implicaţi în furtul miliardului

Michalko: Este foarte riscant, dacă noua coaliţie se va baza pe cei implicaţi în furtul miliardului

Pentru Moldova este foarte riscant, dacă noua coaliţie de guvernare se va baza pe oamenii implicaţi în furtul miliardului din sistemul bancar al republicii.


O declaraţie în acest sens a făcut şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, transmite Infotag.


El a menţionat, la postul de televiziune Pro TV-Chişinău, că noua coaliţie de guvernare trebuie să fie formată în mod transparent din deputaţii partidelor care au intrat în Parlament, capabili să continue reformele şi să îndeplinească angajamentele Republicii Moldova asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-RM, inclusiv privind comerţul liber.


Solicitat să comenteze amînarea alegerilor başcanului Găgăuziei, Peter Michalko a remarcat că, cu un an înaintea alegerilor, nu se poate introduce modificări în legislaţia electorală.


Referindu-se la acordarea de către Uniunea Europeană a asistenţei macrofinanciare promise Moldovei în valoare de 100 de milioane de euro, şeful Delegaţiei UE a spus că precondiţiile pentru alocarea asistenţei rămîn aceleaşi.


"Şi condiţiile tehnice şi cele politice sînt aceleaşi şi trebuie îndeplinite de autorităţile Republicii Moldova", a spus diplomatul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load