X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Marea Britanie introduce un control costisitor: ce vor verifica

26 apr. 23:00   Externe
14492 0

Marea Britanie introduce controale costisitoare asupra unor produse agricole care provin din Europa.

Acum cheltuielile companiilor europene vor crește, deoarece vor avea nevoie de personal suplimentar pentru a completa documentele de export.

De exemplu, aproape toată carnea de porc importată în Regatul Unit provine din UE. Odată cu introducerea noilor reguli, sînt necesare certificate veterinare și pentru fiecare camion este nevoie de un certificat de sosire de șase pagini, care costă 17 euro. Pe lîngă cheltuielile de certificare, exportatorii din UE vor trebui să plătească, începînd de săptămîna viitoare, taxe de pînă la 182 de dolari pentru salamuri, lapte și pește.

Guvernul britanic se așteaptă că aceste taxe vor duce la majorarea prețurilor la produsele alimentare cu 0,2% în decurs de trei ani, scrie Noi.md cu referire la octagon.media.

Însă unele companii prognozează o creștere de 0,4% a prețurilor de consum. De asemenea, ar putea exista un deficit de unele tipuri de produse.


"Micii exportatori ar putea refuza să continue cooperarea pe măsură ce comerțul cu Marea Britanie devine mai costisitor și mai birocratic, lăsînd consumatorii să se confrunte cu produse mai scumpe", a declarat directorul general al unei companii de prelucrare a cărnii.

4
3
0
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав