X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lucinschi: Procurorii trebuie să renunțe la examinarea dosarelor la comandă

28 sep. 2020,, 16:15   Politică
2772 2

Fostul deputat în Parlament, Chiril Lucinschi, a menționat că practica dosarelor la comandă din motive politice din Moldova trebuie oprită. El a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni de la TVC-21, scrie vedomosti.md.

"Toată lumea știe despre afacerile politice. De ce să răpim de la procurori timp pentru aceste cazuri cînd sînt cazuri reale? Procurorii trebuie să examineze dosarele reale și să refuze examinarea "nămolului", a menționat Lucinschi.

Lucinschi a mai subliniat că pentru Moldova, recunoașterea acestor dosare drept politice ar putea avea consecințe, dar trebuie adoptate legi.

""Pentru astfel de dosare la comandă este prevăzută o recompense, dacă victima se va adresa cu o cererea corespunzătoare, pentru a-i fi compensat prejudiciul cauzat, care poate fi moral, financiar și fizic. Cîndva eu am propus adoptarea Legii privind reabilitarea deținuților politici. O astfel de lege a fost în perioada sovietică, dar eu am propus o nouă versiune. În anii '90, oamenii nici nu și-au putut imagina că ne putem întoarce la aceleași metode, fiind într-un stat democratic", a adăugat Lucinschi.

De asemenea, el a subliniat că trebuie adoptate acte legislative pentru a asigura securitatea cetățenilor în viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?