X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iurie Ciocan acuză Promo-LEX de influențarea nepotrivită a alegătorilor

10 ian. 2019,, 17:59   Politică
3578 2

Iurie Ciocan, unul dintre membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), a reacționat la cel de-al doilea Raport de monitorizare a alegerilor parlamentare din februarie 2019 prezentat astăzi de către Asociația Promo-LEX.

În context, Iurie Ciocan a solicitat Alinei Russu, președinta CEC, să convoace conducerea asociației pentru a da explicații în legătură cu observațiile făcute de Promo-LEX.

Iurie Ciocan a precizat că nici o altă organizație internațională care monitorizează alegerile nu face astfel de rapoarte interimare.

„Cer convocarea pentru consultări conducerea Asociației Promo-LEX, să cereți explicații vizavi de situația creată. Consider că această situație trebuie curmată. Observatorii sînt în drept să aibă acces la orice materiale, să asiste la orice acțiuni electorale, să se abțină de la comentarii în public, în special în fața reprezentanților mass-media vizavi de procesele electorale.

Am căutat în standardele internaționale privind observarea alegerilor și nu am găsit nicio normă vizavi de careva rapoarte interimare. Nicio misiune națională sau internațională acreditată în R. Moldova nu face acest lucru. Consider că aceste rapoarte sînt o interferență în procesul electoral și influențare nepotrivită a alegătorilor și a mediului de organizare a alegerilor.


La rîndul său, președinta CEC, Alina Russu, a declarat că subiectul va fi discutat separat cu toți membrii Comisiei.

Menționăm că Asociația „Prom-Lex” a prezentat astăzi cel de-al doilea raport elaborat de Misiunea de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?