X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PDM respinge acuzațiile aduse de Promo-LEX

28 dec. 2018,, 14:08   Politică
4875 9

Partidul Democrat din Moldova (PDM) critică raportul numărul 1 de monitorizare electorală făcut public de către Asociația Promo-LEX.

Potrivit PDM, raportul ”promovează o serie de afirmații și informații neverificate, fără suport factologic și fără suport juridic, de natură să afecteze negativ credibilitatea procesului electoral”.

”Raportul Promo-LEX nu are la bază nicio metodologie de lucru, fiind în fapt o înșiruire de gînduri personale ale unui grup de observatori, redate, probabil, prin prisma opțiunilor politice proprii. De altfel, chiar Promo-LEX recunoaște că nu-și asumă obligația de a proba constatările din raport, ceea ce indică foarte limpede caracterul lor subiectiv și distorsionat. Promo-LEX a inclus în raportul său critici față de unele organe judiciare sau de urmărire penală, cu neglijență față de principiul independenței justiției, lucru ce poate fi considerat presiune asupra actului de justiție”, menționează șeful staff-ului electoral al PD, Vlad Cebotari.

Potrivit acestuia, în cadrul raportului apar o ”serie de critici privitoare la sistemul electoral mixt, poziționate împotriva cadrului legal existent și fără a face cel puțin judecăți de valoare în privința modului de aplicare a acestui cadru legal. Fiind în dezacord cu cadrul legal, opunîndu-se acestuia, autorii raportului nu pot oferi o evaluare obiectivă a aplicării lui. Precizăm că sistemul de vot din Republica Moldova este neutru în raport cu toți actorii politici, la fel ca orice alt sistem de vot democratic, fapt pe care Promo-LEX trebuia să îl ia în considerare”.

Vladimir Cebotari mai meționează că raportul ”ridică multiple semne de întrebare în privința intențiilor Promo-LEX, fiind contradictorii cu alte afirmații publice anterioare ale acestei organizații”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?