Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De ce votul prin corespondență va fi doar în două state? Ce spune Ciocan

6 mar. 07:05   Politică
3369 0

Fostul șef de la CEC, Iurie Ciocan, a explicat la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV de ce votul prin corespondență este implementat doar în SUA și Canada.

„Acolo avem o anumită categorie de alegători, care votează într-un anumit mod. Lucrul acesta s-a văzut la ultimele alegeri atît la cele parlamentare în 2019, cît la parlamentarele din 2021 și la cele prezidențiale din 2020. Evident că cetățenii din SUA și Canada sînt alegători care respectă vectorul european ceea ce e bine pentru noi ca stat, sînt alegători care nu vor susține candidați pro-ruși în alegeri ceea ce este la fel, din punctul meu de vedere ca persoană fizică, este bine”, a declarat Ciocan.

Reamintim că PAS a venit cu o inițiativă de a introduce pentru alegerile prezidențiale din toamnă posibilitatea de a vota prin corespondență. Inițiativa a stîrnit un val de critici.

Redacția Noi.md și-a îndemnat cititorii să își expună părerea privind inițiativa de a introduce votul prin corespondență în cadrul unui nou sondaj de opinie: Sondaj: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?

4
0
0
1
64

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?