X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Îndemnul lui Dorin Recean către diplomații moldoveni, reuniți la Chișinău

17 aug. 2023,, 17:14   Politică
2722 0

Promovarea imaginii țării în capitalele lumii și a obiectivului principal de integrare europeană a Republicii Moldova au constituit principalele teme de discuție în dialogul prim-ministrului Dorin Recean cu diplomații reuniți la Chișinău.

Șeful Guvernului a accentuat rolul ambasadorilor și a echipei MAEIE în promovarea imaginii țării noastre peste hotare. În același timp, Dorin Recean s-a referit la necesitatea de a crește randamentul diplomației economice și de a fortifica capacitățile consulare, astfel încît să se livreze cetățenilor din diaspora servicii publice calitative, anunță Noi.md

„Pe plan intern, ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea economică, iar pe plan extern - obiectivul principal îl reprezintă integrarea europeană. Vreau să vă îndemn pe fiecare să promovăm produsele moldovenești, să facilităm accesul producătorilor noștri pe piețele externe, să intensificăm comerțul cu țările lumii, dar să și atragem investitori străini în țara noastră. Republica Moldova avansează în multe domenii, iar astăzi ne putem mîndri cu industrii mature prin care împărtășim experiență și know-how”, a spus premierul Dorin Recean.

La reuniunea Diplomației, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 16-17 august, participă 40 de șefi de misiuni.


5
0
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?