Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Recean: ”Reforma justiției este fundamentală, iar lupta cu corupția este necesară ”

18 apr. 10:45   Politică
1499 0

Reforma justiției este esențială și combaterea corupției este crucială pentru a garanta ireversibilitatea celorlalte reforme, a declarat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”.

În același context, Recean a sugerat că va continua să critice anumite figuri din sistemul judiciar.

„De fiecare dată o să arăt cu degetul la oamenii care comit ilegalități, care iau decizii împotriva Republicii Moldova, împotriva cetățenilor Republicii Moldova. Este clar că exercițiul de curățare (n.r. vettingul, prevettingul) irită multă lume, dar cetățenii își doresc procurori și judecători integri care pot să curețe pe interior justiția”, a declarat Dorin Recean.

Prim-ministrul a atras atenția de asemenea asupra progreselor în sistem. „Avem CSM, avem CSP care au trecut deja procedura. Remarc că cei mai toxici procurori și judecători deja nu se mai află în sistem. Da, mai este mult de lucru, dar sunt progrese”.

Referitor la evoluția dosarelor de corupție, premierul este optimist că ritmul acestora va accelera odată cu implementarea proiectului de lege privind sistemul judecătoresc anticorupție și a modificărilor la anumite acte normative, inițiat de președinta Maia Sandu, care include înființarea unei instanțe de judecată specializate.


Reamintim că Dorin Recean a fost criticat anterior de judecători pentru atacuri directe și acuzații, fără a respecta prezumția de nevinovăție. Cu toate acestea, prim-ministrul și-a menținut poziția.

3
0
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?