Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Dorin Recean, către copiii din ansamblul "Hecenii": Sînteți un exemplu de talent și de muncă

26 apr. 10:15   Societate
5749 0

Pentru copiii din ansamblul „Hecenii” va fi construit un edificiu nou, cu o sală modernă de dans, astfel încît aceștia să performeze în continuare în cele mai bune condiții. Asigurarea a fost dată de premierul Dorin Recean, la o întîlnire cu membrii ansamblului, coregrafii și părinții care au venit cu o astfel de cerere.

Noua clădire urmează să fie construită inclusiv din contul celor 1,3 milioane de lei, alocate în acest scop de către Guvern la ultima ședință, notează Noi.md.

„Ați făcut un lucru extraordinar, toată lumea se mîndrește. Sînteți un exemplu de talent, disciplină și muncă pentru tare multă lume din Republica Moldova. Asta dincolo de faptul că toată Romînia știe despre Heciul Nou”, le-a spus prim-ministrul.

Coregraful ansamblului, Dionis Cobîlaș, a menționat că deja au început tratativele cu agenții economici interesați de proiect. „Nu ne vom opri aici. Sperăm să putem demonstra că Hecenii pot și cînta, și desena”, a accentuat coregraful.

Prim-ministrul a mulțumit conducătorului artistic al ansamblului pentru dedicație și munca pe care o face. „Cît mai multă lume trebuie să învețe de la dumneavoastră nu doar arta dansului, dar și a curajului, ambiției, a disciplinei”, a conchis premierul, invitînd colectivul la Chișinău.


Ansamblul „Hecenii” a fost creat în 2011, este compus din circa 80 de copii și a devenit cunoscut după participarea cu succes la un show de talente.

Mai multe informații despre tradițiile și cultura Republicii Moldova pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

2
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?