X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Experții politici despre crearea noului bloc al lui Șor: să-l numească BORȘ

26 iun. 2023,, 15:52   Politică
3486 0

Politicianul fugar Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, a anunțat despre crearea blocului politic „Șansă, Obligații și Realizări - Ș.O.R.”, în urma recentei hotărîri a Curții Constituționale, prin care formațiunea sa a fost declarată neconstituțională.

În context, membrul Comisiei Parlamentare Juridice, numiri și imunități, Vasile Grădinaru, a declarat că urmează să fie analizată argumentarea din decizia Curții Constituționale din 19 iunie, dar cert e că grupările criminale, fie partid sau bloc politic, nu își au loc în politica din R. Moldova.

"Trebuie să vedem care este argumentarea din decizie. Respectiv, trebuie să vedem ce putem face astfel încît să nu admitem în nici un caz intervenția aspectelor criminale în politica din Republica Moldova. Este evident, că după ce Curtea Constituțională s-a expus, grupările criminale vor încerca să se reorganizeze, este un proces care încearcă să-l demareze, dar, în același timp, eu sper că și organele din Republica Moldova responsabile de asigurarea cadrului normativ și activității legale a partidului este cu ochii pe aceste mișcări criminale și va lua toate măsurile ca tot ceea ce înseamnă activitate de partid să fie permisă, iar ceea ce este activitate criminală să fie trasă la răspundere", a spus deputatul, transmite Noi.md cu referire la RadioMoldova.

Vasile Grădinaru a mai declarat că deputații din fosta fracțiune a Partidului ȘOR vor rămîne neafiliați pînă la încheierea mandatului.

La rîndul său, expertul Igor Boțan a menționat că ar fi o problemă la înregistrarea acestui bloc politic, deoarece a mai existat o formațiune politică cu acronimul ȘOR. Referitor la aderarea altor partide politice la acest bloc, Igor Boțan a menționat că totul ar depinde, în primul rînd, de finanțarea din exterior, așa cum a fost și în cazul Partidului ȘOR.


"Acronimicul ȘOR - eu cred că aici este o problemă pentru că blocul va dori probabil să se înregistreze la Comisia Electorală Centrală în timpul alegerilor. De aceea, sugestia mea pentru Partidul Șor ar fi să nu-l numească ȘOR, dar BORȘ - Blocul Obligații, Rezulate, Șanse. Din ceea ce s-a discutat în cadrul ședințelor Curții Constituționale, ceea ce ne-a raportat procurorul general interimar atunci cînd s-a adresat Parlamentului în privința retragerii imunității doamnei Marina Tauber, totul este axat pe bani, pe sursele din străinătate. Organele competente din Republica Moldova vor avea de lucru", a spus expertul.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional partidul condus de controversatul om de afaceri Ilan Șor.

7
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?