Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Expert, despre crearea Blocului ȘOR: "Este o sfidare"

26 iun. 2023,, 12:08   Politică
3693 0

Expertul în drept constituțional Alexandru Arseni consideră că formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări” de către fugarul Ilan Șor este o sfidare a Curții Constituționale, care recent a dispus scoaterea Partidului Șor în afara legii.

Potrivit expertului, înainte ca Blocul să fie înregistrat oficial, acesta va fi verificat în baza unor criterii stipulate în hotărîrea Curții constituționale din 19 iunie, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Ce ține însuși de acest Bloc politic, prevederile hotărîrii emise de Curtea Constituțională conțin criterii de reevaluare a partidelor înregistrare, precum și condiții pentru a înregistra o nouă formațiune. În caz că nu se încadrează sau are tendințe care sunt în hotărîre, formațiunea sau blocul nu va fi înregistrat.

Sub aspecte sociale-morale, crearea unui nou bloc este o sfidare, neglijență față de Curtea Constituțională”, a spus Alexandru Arseni.

Cît despre deputații fostului Partid Șor, care la momentul actual își exercită mandatul în calitate de parlamentari independenți, vor putea adera la acest bloc după finalizarea mandatelor.


„După finalizarea mandatului, ei sînt în drept, ca și orice cetățeni, să-și determine acțiunile, activitatea”, a subliniat expertul.

Fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat despre formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări”. Anunțul a fost făcut la o săptămînă după ce Partidul Șor a fost scos în afara legii.

26
6
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?