Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Fiica unei persoane apropiate lui Ilan Șor ar putea fi promovată într-o funcție la Aeroportul Chișinău

24 apr. 15:57   Societate
8231 1

Fiica unei persoane apropiate lui Ilan Șor ar urma să fie numită în funcția de contabilă-șefă adjunctă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit surselor ZdG din cadrul aeroportului, Irina Cearca, angajată în contabilitatea instituției de stat, fiica Lidiei Jechiu, fostă contabilă-șefă la compania „Avia Invest”, care a gestionat Aeroportul Internațional Chișinău în perioada în care acesta era controlat de Ilan Șor ar urma să fie promovată în funcție.

Solicitată de ZdG, purtătoarea de cuvînt a Aeroportului Internațional Chișinău, Natalia Cojocaru, a negat faptul că Irina Cearca ar urma să fie numită în funcția de contabilă-șefă adjunctă, dar a confirmat că aceast este contabilă în cadrul instituției de stat.

Totuși, sursele din cadrul aeroportului susțin că ar exista deja un ordin de numire în funcția de contabilă-șefă adjunctă a Irinei Cearca.

Mama acesteia, Lidia Jechiu a fost inclusă de Serviciul de Informații și Securitate într-o listă a persoanelor asociate lui Ilan Șor.


Atît Lidia Jechiu, cît și fiica sa, Irina Cearca, au făcut donații către Partidul Șor, potrivit datelor de la Comisia Electorală Centrală. Lidia Jechiu a donat o sumă de 50 de mii de lei, iar fiica sa – de 40 de mii de lei, în anul 2018.

Irina Cearca este în prezent contabilă la Aeroportul Internațional Chișinău, la fel ca și soțul ei, Simion Cearca. Contabil-șef al aeroportului este Victor Calancea.

Surse din cadrul aeroportului mai susțin că serviciul de contabilitate ar fi angajate mai multe persoane care au legătură cu Ilan Șor sau care au fost membri ai Partidului Șor și acestea ar face scurgeri de informații către anturajul lui Ilan Șor despre activitatea instituției de stat.

24
7
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?