Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Partidul "ȘOR" devine istorie - a fost declarat neconstituțional!

19 iun. 2023,, 14:40   Politică
4249 2

Magistrații Curții Constituționale (CC), după deliberări, au pronunțat decizia pe marginea sesizării Guvernului privind verificarea constituționalității partidului "ȘOR". Astfel, formațiunea a fost declarată neconstituțională și este scoasă în afara legii.

”Partidul Politic ȘOR se consideră dizolvat, niciun act adoptat după dizolvarea acestui partid nu este valabil. Reprezentanții PP ȘOR care au funcții de stat și în unitățile administrativ teritoriale își vor continua mandatul în calitate de reprezentanți independenți”, a anunțat președintele CC, Nicolae Roșca.

Reprezentantul Guvernului, avocatul Eduard Digore, a spus că decizia de astăzi a CC este una istorică pentru democrația Republicii Moldova.

Marina Tauber a anunțat că formațiunea va depune sesizare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

În cadrul ședinței de azi, părțile și-au spus replicile finale. Potrivit reprezentantului Executivului, avocatului, Eduard Digore, partea apărării formațiunii "ȘOR" nu a prezentat argumente plauzibile în acest proces, iar Aureliu Colenco, avocatul partidului, a spus că decizia de astăzi a CC va dovedi cum funcționează Republica Moldova ca stat de drept, transmite Noi.md.


Amintim că la ședința din 14 iunie, părțile și-au prezentant în fața Înaltei instanțe pledoariile. Examinarea sesizării Guvernului prin care se solicită verificarea constituționalității partidului "ȘOR" a început în data de 10 mai.

Conform demersului Executivului, prin toate activitățile de pînă acum, "partidul "ȘOR" a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența R. Moldova".

16
1
0
2
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?