X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Dosarul privind tentativa de omor a lui Plahontiuc, aproape de final

23 noi. 2018,, 11:10   Politică
3817 4

Dosarul privind tentativa de omor a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, aflat la Curtea de Apel, a ajuns aproape de final.

Printre cei șapte învinuiți aduși la judecătorie, se numără și Iurie Parhomenco, singurul care și-a recunoscut vina în acest dosar. El este și martorul cheie al procurorilor, iar audierea sa a avut loc la cererea acestora.

De cealaltă parte, Valeriu Zabolotnîi, principalul învinuit în acest dosar, spune că Parhomenco ar fi fost intimidat și impus să facă declarații împotriva lui.

În fața instanței toți cei acuzați au fost aduși fiind escortați de mascații de la Pantera și mai mulți polițiști. Iurie Parhomenco a fost adus separat și ținut departe de ceilalți învinuiți. În fața judecătorilor el a spus că toată schema a fost organizată de Valeriu Zabolotnîi, condamnat de prima instanță la 20 de ani de pușcărie.

Procurorii au părăsit sala de ședință imediat după ce judecătorii s-au retras, fără a oferi comentarii pentru presă. La Curtea de Apel, acuzatorii au cerut o pedeapsă mai dură pentru o parte din inculpați. Între timp, avocații au cerut achitarea clienților lor.


Toți cei 7 bărbați au fost acuzați de pregătirea omorului săvîrșit la comandă asupra lui Vladimir Plahotniuc. În primăvara acestui an, șase dintre ei s-au ales cu diferite termene de detenție, între 3 și 20 de ani. Singurul care și-a recunoscut vina este Iurie Parhomenco.

Procurorii au declarat că omorul ar fi fost comandat de liderul lumii criminale, Grigorii Karamalak, care le-ar fi propus asasinilor 200 de mii de euro. Acum Karamalak este pus sub învinuire, iar pe numele său autoritățile moldovenești au emis mandat de arest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?