X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Cine plănuia o tentativă de asasinare a președintelui slovac. Cehia a dat explicații

23 apr. 17:00   Externe
1893 0

Agenția de știri cehă ČTK a declarat că o știre de pe site-ul său despre reținerea unui cetățean ucrainean care pregătea o tentativă de asasinat asupra președintelui ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a fost postată ca urmare a unui atac al hackerilor și că este un fals.

Anterior, site-ul ČTK a relatat că Serviciul ceh de securitate și informații a reținut un ucrainean care pregătea o tentativă de asasinat asupra președintelui slovac. Se susținea că acesta este originar din Vinnița, iar din 2021 locuiește în Republica Cehă.

Purtătoarea de cuvînt a ČTK, Martina Vačková, a calificat știrea drept falsă, subliniind că aceasta a apărut pe site-ul Česká noviny (ČN) ca urmare a unui atac al hackerilor.

"Atacatorul a încălcat securitatea contului sistemului de publicare a site-ului Česká noviny, serviciul de informații ČTK, ale cărui știri sînt distribuite clienților, nu a fost afectat", a asigurat ea. De asemenea, potrivit lui Vačková, o declarație a ministrului de Externe Jan Lipavský pe aceeași temă s-a dovedit a fi falsă. Atacatorul a postat-o pe site în limbile cehă și engleză.

"Mesajele au fost îndepărtate de pe site și accesul la ele a fost blocat", a explicat ea.


ČTK a dat asigurări că a contactat deja Serviciul de Securitate și Informații și alte autorități pentru a investiga atacul.

1
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?