X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Reforma justiției va fi continuată. Ce spune despre alegerea procurorului

13 noi. 2019,, 15:53   Politică
2990 4

Igor Dodon declară că reforma justiției va fi continuată, în pofida căderii Guvernului.

În ceea ce ține de alegerea procurorului general, ar fi două soluții: anunțarea unui nou concurs sau revenirea la rezultatele celui anulat de Olesea Stamate.

„Reforma justiției va fi implementată în continuare. Eu cred că, indiferent la ce formlă se va ajunge, majoritate parlamentară sau Guvern minoritar, eu voi insista ca toate recomandările Comisiei de la Veneția să fie luate în calcul și reforma să fie implementată exact cum așteaptă societatea”, a spus Dodon după consultările cu fracțiunile parlamentare, notează unimedia.info.

Referitor la alegerea procurorului general, Dodon a declarat că există două soluții. „Prim soluție, noul Guvern, noul ministru al Justiției să anunțe un concus conform legii în vigoare și care a fost votată de socialiști și ACUM. Sau a doua variantă, să se revină la rezultatele concursului care a fost anulat de fostul ministu al Justiției”.

Alegerea procurorului general este subiectul pe care fracțiunile parlamentare ACUM și PSRM nu au ajuns la un consens. Ministra Justiției anulase concursul pentru funcția de procuror general, deoarece un membru al Comisiei ar fi oferit punctaj dispropoționat unor candidați.


Ulterior, Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor.

Socialiștii au calificat inițiativa drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați socialiști și democrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?