X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Există riscul ca dușmanul numărul unu al moldovenilor să devină românii

20 mar. 2018,, 10:20   Politică
13355 17

Ceea ce fac unioniștii acum în țară constituie principalul pericol la adresa securității statului, se arată convins președintele Igor Dodon, citat de Noi.md.

Demnitarul a precizat că primește mesaje de la zeci de cetățeni care se arată îngrijorați de acțiunile puse la cale de unioniști pe teritoriul republicii. Potrivit lui, mai mulți susținătorii ai statalității și-au exprimat deja disponibilitatea de a ieși la proteste.

„Eu cred că pericolul nr. 1 acum este anume tot ceea ce fac unioniștii pentru Republica Moldova. Și nu întîmplător se adresează sute de oameni: „Domnule Dodon, faceți ceva! Scoateți-ne în stradă”. Și eu vreau să vin cu un mesaj: „Nu vă dedați provocărilor”! Nu trebuie să ieșiți, pentru că, uitați-vă, haideți eu fac un apel și scot și eu 50 de mii de oameni și ne punem piept în piept… Cu ce o să se termine chestia asta? Asta este destabilizare. Dar, în afară de ceea ce am spus, un mesaj către colegii noștri din Romînia: eu vreau ca ei să conștientizeze că, prin susținerea unor astfel de acțiuni, există riscul major ca dușmanul numărul unu al Republicii Moldova, al moldovenilor să fie românii!”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Șeful statului a mai precizat că, dacă lucrurile vor continua în maniera de acum, există riscul ca între Republica Moldova și România să apară ostilități, la fel cum e în cazul relației dintre Ucraina și Rusia.

„Prin ceea ce fac ei, pentru că la noi moldovenii, știți cum e, măi, răbdăm, răbdăm, răbdăm, dar de ce se bagă peste noi? Iar peste 70 de procente sînt categoric împotrivă și o să apară o ură din cauza unionismului față de tot ce este românesc. Și acesta-i riscul cel mare. Eu nu-mi doresc acest lucru; ei sînt prietenii noștri, sînt vecini, dar nu vreau să se ajungă la ceea ce s-a ajuns, de exemplu, între Ucraina și Rusia. Însă ceea ce fac ei acum și tacit susțin acest lucru, o să ajungă, credeți-mă, dacă continuă tot așa, o să ajungă să fie dușmanul numărul unu și o să vedeți, o să apară în toate sondajele: dușmanul Moldovei este România. Nouă ne trebuie lucrul acesta?”, a adăugat el.


Recent, Igor Dodon a lansat ideea creării unui front de rezistență împotriva unionismului. El a precizat că, dacă acțiunile unioniste vor continua cu aceeași amplitudine, el va fi nevoit să scoată oamenii în stradă, în apărarea statalității Republicii Moldova.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?