X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Dodon: Butonul schimbării politice l-am apăsat eu

9 ian. 2020,, 10:30   Politică
6245 2

Șeful statului Igor Dodon spune că aportul său la eliberarea statului de regimul Plahotniuc a fost unul decisiv.

Despre acest lucru trebuie să fie conștientă și opoziția, a declarat demnitarul în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

"Este nu atît meritul meu sau al celor care se află astăzi în opoziție, ci, așa cum am spus și în mesajul de Anul Nou, e meritul cetățenilor. Ceea ce am făcut eu a fost să iau decizii în spiritul încrederii cu care m-au mandatat moldovenii, au fost decizii care să facă posibilă înlăturarea fostului regim.

Însă e adevărat că, nemijlocit, degetul pe butonul schimbării politice l-am apăsat eu. Cei din opoziție știu foarte bine că, fără această decizie a mea, astăzi Plahotniuc ar fi controlat în continuare toată țara. Amintiți-vă că PAS și PPDA deja s-au resemnat după alegerile din februarie și se pregăteau pentru o perioadă lungă de opoziție, dar decizia luată de mine și PSRM a schimbat totul, i-a adus la guvernare cînd nici nu mai îndrăzneau să spere acest lucru", a declarat Dodon, potrivit zdg.md.

"Din păcate, ei nu au știut să și rămînă la guvernare și au luat-o la fugă cînd au dat de greu, și-au inventat un motiv de autodebarcare. Deci, nu trebuie să vorbim despre merite în ceea ce privește schimbarea politică importantă din 2019, dar despre datoria fiecăruia dintre noi de a lua decizii responsabile, care să scoată țara din captivitatea în care se afla. După acele decizii, unii au înțeles să păstreze guvernarea și responsabilitatea politică, alții nu".


Întrebat de ce nu spune direct dacă va participa sau nu la viitoarele alegeri prezidențiale, demnitarul a precizat că este prematur să vorbească despre acest subiect, întrucît o asemenea hotărîre nu este doar politică sau personală.

"Pentru a vă răspunde clar așa cum cereți ar trebui mai întîi să iau o decizie în acest sens. Iar decizia nu este doar una politică sau personală, dar trebuie să aibă la bază o analiză completă a ceea ce am reușit în mandatul actual. Mai am încă aproape un an din acest mandat și am planuri foarte mari pentru acest an. Inclusiv de modul în care voi reuși să îndeplinesc aceste planuri depinde decizia mea de a candida sau nu. Deci nu este o chestiune de tactică sau amînare a faptului că nu am luat încă o decizie, dar ține strict de lucruri care încă urmează să se întîmple și nu ar fi corect să le anticipez", a explicat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?