Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Directorul CALM vine cu o serie de cereri la adresa autorităților de la Chișinău

17 aug. 2021,, 11:45   Politică
2561 1

Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, afirmă într-o analiză că actuala guvernare nu are niciun drept și nici un motiv să tărăgăneze procesul de descentralizare și consolidare a autonomiei locale.

Cu referire la acest capitol din programul de guvernare al actualului Executiv, Furdui și-a exprimat speranța că prioritățile enumerate ce țin de prioritatea declarată cu privire la descentralizatăsă nu rămînă doar la nivel de declarații. Directorul CALM a indicat că e nevoie de reducerea controalelor asupra administrațiilor locale, transmite Noi.md.

„Ne interesează foarte mult să fie depolitizată administrația publică și să fie redus controlul din partea diferitor organe ale statului asupra administrației publice locale. În acest context cred că se încadrează perfect ceea ce își propune noua guvernare de a face ordine în justiție, ca aceasta să devină una efectivă, ca Procuratura și alte instituții de control ale statului să activeze în interesul statului, să nu fie folosite în calitate de instrument de presiune”, susține directorul CALM.

Viorel Furdui susține că noul minister al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale trebuie să preia și să-și asume competența de a coordona reformele din domeniul administrațiilor publice centrale și locale.

„Sperăm ca să existe o singură instituție de coordonare, în caz contrar vom avea iarăși mai multe moașe la un singur copil, ceea ce nu va permite o realizare eficientă a programelor și obiectivelor”, a menționat Viorel Furdui, directorul CALM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?