X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Părinții își înscriu activ copiii în clasa întîi: procedura se va desfășura în două etape

8 apr. 19:00   Societate
1856 0

În prima săptămînă de la lansarea înscrierii în clasa întîi, peste 4900 de cereri au fost depuse pe platforma escoala.chisinau.md.

Cifra reprezintă deja jumătate din numărul total al copiilor care urmează să fie înmatriculați în clasa întîi, în anul de studii 2024-2025, transmite Noi.md.

Au fost recepționate și 500 de apeluri telefonice mesaje pe email ale părinților care cer să fie ghidați în depunerea cererii sau solicită informații despre districtul școlar.


Totodată, în 8 instituții de învățămînt a fost depus deja un număr mai mare de solicitări, iar în alte șapte școli, în special din suburbii, încă nu a fost înregistrată nicio cerere.

Amintim, procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima va dura pînă în 24 mai, pentru copiii care împlinesc 7 ani pînă în 1 septembrie, iar a doua etapă, pentru ceilalți copii sau care nu au reușit să depună cererile în prima etapă, se va desfășura între 3 și 17 iunie.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?