Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Deputat: Noul Cabinet de miniștri o să aibă și mai mulți tehnocrați decît a avut Guvernul Gavrilița

14 feb. 2023,, 07:10   Politică
5177 0

Pînă pe 16 februarie noul Guvern, în frunte cu Dorin Recean, urmează să vină în Parlament să ceară votul deputaților. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA.

Parlamentarul a declarat că în noul Executiv se vor regăsi mai mulți miniștri noi, pe unele domenii discutîndu-se chiar două sau trei candidaturi, scrie newsmaker.md.

„Noul guvern va avea, în linii generale, mai mulți miniștri noi, pe anumite domenii se discută chiar două sau trei candidaturi. Există o concurență. Membrii PAS nu vor fi majoritatea în acest guvern, în mare parte tehnocrați vor fi în noul Guvern. Practic doar cîteva persoane – este Vladimir Bolea, care este membru de partid și mai vedem, dar, în linii generale acest guvern nu va avea o coloratură politică, va fi mai mult un guvern de tehnocrați. Apropo, și Guvernul Natalia Gavrilița a avut mai mult tehnocrați decît membri de partid. Iar această nouă componență ar putea să aibă și mai mulți tehnocrați decît a avut Guvernul Gavrilița”, a menționat Lilian Carp.

Deputatul a declarat că cel tîrziu pînă joi noul Guvern urmează să vină în Parlament să ceară votul deputaților.

„Sigur săptămîna aceasta va fi votat noul Guvern, problema este cînd va fi votat, întro zi – două cel mult, cel tîrziu joi va fi votat. Dorin Recean încearcă cît mai repede să-și formeze această echipă, să vină în Parlament, să-și prezinte programul de guvernare și urmează în cîteva zile să fie votat. Obiectivul este într-o zi, două să fie votat acest guvern”, a precizat Lilian Carp.


Întrebat de ce a fost necesară resetarea garniturii guvernamentale, deputatul a spus că: „Schimbarea Guvernului este o asumare a Președinției. În primul rînd pentru a da un nou imbold în procesul de integrare europeană a R. Moldova, se simțea cumva necesitatea de a face anumite modificări și gestionarea crizelor care sînt, dar și de a da un nou imbold, în primul rînd, în promovarea acelor modificări legislative care ar duce R. Moldova mai aproape de integrarea europeană”.

5
0
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?