Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Decizia CSJ privind revizuirea primului dosar în care a fost condamnat Filat

7 oct. 2019,, 11:20   Politică
4465 0

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul ordinar împotriva sentinței Judecătoriei Chișinău, depus de avocatul fostului premier Vlad Filat.

Cererea de revizuire a primului dosar a fost respinsă pe motiv că nu îndeplinește cerințele legale de conținut.

Decizia a fost luată de CSJ pe 18 septembrie fără citarea părților și este irevocabilă. Potrivit deciziei motivate, cererea de revizuire despusă de avocatul Victor Munteanu nu îndeplinește cerințele de conținut.

„Colegiul penal decide: inadmisibilitatea recursului ordinar declarat de avocatul Tudor Osoianu și condamnatul Filat Vladimir XXXXX, împotriva sentinței Judecătoriei Chișinău din 28 martie 2019, încheierii Judecătoriei Chișinău din 13 martie 2019 și deciziei Colegiul penal al Curţii de Apel Chișinău din 08 mai 2019, pe motiv că nu îndeplinește cerințele legale de conținut. Decizia este irevocabilă, pronunțată integral la 4 octombrie 2019”, se arată în decizia motivată a CSJ.

Avocații lui Vlad Filat au cerut redeschiderea dosarului în care fostul premier a fost condamnat, în 2016, la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Pe 28 martie, instanța de judecată a respins cererea de revizuire. Judecătorii care au examinat cererea de revizuire sînt aceiași care au emis și sentința, asta deși avocații au cerut recuzarea completului de judecători.


„Decizia a fost una previzibilă, dat fiind faptul că noi din start am pus la îndoială faptul că acești judecători care eu emis sentința sînt aceiași care au examinat și cererea de revizuire. Bineînțeles că nu sîntem de acord cu această decizie și o vom ataca la Curtea de Apel”, a declarat atunci pentru Ziarul de Gardă, avocatul lui Filat, Victor Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?