Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Ce au găsit procurorii în urma perchezițiilor la Partidul „ȘOR”

25 iul. 2022,, 10:59   Politică
4533 0

Potrivit surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor din această dimineață, procurorii au ridicat mai multe tablete, hard-discuri, agende și alte înscrisuri relevante la dosar.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au descins în această dimineața cu peste o sută de percheziții la sediile organizațiilor teritoriale ale Partidului „ȘOR”.

De menționat că ultimele percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR” au avut loc joi, 21 iulie. Cele din urmă s-au soldat cu ridicarea imunității parlamentare și arestarea vicepreședintelui formațiunii, Marina Tauber.

Tauber este bănuită de „încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale”. Mai exact, parlamentara ar fi acceptat cu bună știință „finanțarea Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat”, dar și ar fi „falsificat raportul privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?