X 
Arşiţa stiri: 173
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Percheziții într-un dosar de delapidare a patrimoniului public

29 apr. 09:31   Societate
2854 0

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămîna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale.

Astfel, luni, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui bărbat din Chișinău, care ar fi extorcat 850 de euro de la alt bărbat pentru a-l ajuta să mușamalizeze un pretins caz de conducere a automobilului fără permis. Miercuri, au fost desfășurate percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu prejudiciul estimat de circa 4 milioane de lei. Vineri, un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți a fost reținut în flagrant cu 1400 de euro. Acesta ar fi promis unui tînăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar. Tot săptămîna trecută, a fost efectuată o operațiune comună a ofițerilor CNA și ofițerilor din România într-un dosar de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți. Au fost sechestrate bunuri în valoare de circa 1,5 milioane de euro, aflate în jurisdicția României.

Menționăm că la moment, 6 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sînt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au pornit 11 cauze penale, au soluționat 11 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 8 cauze penale.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei, săptămîna trecută, în baza delegațiilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Printre acestea se numără 3 mijloace de transport, 2 încăperi locative și 2 nelocative, indisponibilizate într-un caz de escrocherie și spălare de bani. Totodată, 800 de mii de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale ale CNA gestionate de ARBI.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 18 rapoarte de expertiză și 19 de avize pe marginea unor proiecte de acte normative, săptămîna trecută. De asemenea, au fost finalizate 5 expertize criminalistice, iar în gestiunea direcției specializate se află alte 97 de expertize. În perioada menționată au fost organizate 10 instruiri anticorupție pentru 350 de persoane. CNA notifică realizarea a 4 analize operaționale, recepționarea a 44 de apeluri la linia națională anticorupție și înregistrarea a 1545 de materiale în cancelaria Centrului.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав