X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Zeci de percheziții în mai multe dosare de delapidare a patrimoniului public

7 mai. 11:45   Societate
2918 0

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămîna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale.

Astfel, săptămîna trecută au fost efectuate 35 de percheziții la 30 de persoane într-o schemă de obținere ilegală a terenurilor din capitală. Un președinte al Întovărășirii Pomicole și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău sînt cercetați de corupere pasivă și luare de mită în cadrul acestui dosar. Totodată, alte percheziții au avut loc la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți, care este vizat într-un dosar de delapidare a bugetului instituției.

La moment, 3 persoane sînt arestate în dosarele pornite de CNA. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au pornit 7 cauze penale noi și 17 cauze penale au parvenit de la alte instituții.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 14 milioane de lei, săptămîna trecută, în baza delegațiilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Printre acestea se numără 6 încăperi locative și 8 nelocative, 3 mijloace de transport și 8 terenuri agricole, indisponibilizate într-un dosar de spălare de bani.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 17 rapoarte de expertiză și 15 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, săptămîna trecută. De asemenea, au fost finalizate 5 expertize criminalistice, iar în gestiunea direcției specializate se află alte 101 de expertize. În perioada menționată au fost organizate 4 instruiri anticorupție pentru 330 de persoane. CNA notifică recepționarea a 31 de apeluri la linia națională anticorupție și 1090 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав