X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Candu reacționează la scandalul dintre Marea Britanie și Rusia

14 mar. 2018,, 13:10   Politică
9284 36

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația creată în urma otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, informează Noi.md.

Comentînd scandalul izbucnit între Federația Rusă și Marea Britanie, Candu a precizat că țări precum Republica Moldova și Marea Britanie trebuie să fie solidare în fața „pericolului generat de răuvoitori”.

„Situația din Marea Britanie este foarte îngrijorătoare. Implicarea unui stat străin în lichidarea fizică de persoane sau vulnerabilizarea sistemelor guvernamentale, bancare, manipulare și intervenție agresivă mediatică, intervenție în procesul electoral - toate aceste acțiuni se întîmplă în Marea Britanie. Instinctul de a ne proteja colectiv față de provocările și pericolul constant generat de răuvoitori ne motivează să găsim soluții noi. Sîntem solidari și sîntem gata să oferim tot suportul necesar din partea Republicii Moldova pentru Marea Britanie”, a reacționat Candu într-o postare pe o rețea de socializare.

Menționăm că Guvernul de la Londra acuză Moscova ca fiind responsabilă de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, aflați în comă la spital. La rîndul său, unii oficiali ruși au declarat că nu vor răspunde la ultimatumul Guvernului de la Londra pînă nu vor primi mostre din substanţa chimică folosită în atacul neurotoxic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?