X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Rusia și China practic au renunțat la dolar în tranzacțiile dintre ele

22 apr. 16:01   Externe
2123 1

Rusia și China și-au dedolarizat aproape complet legăturile economice bilaterale, peste 90% din decontările reciproce fiind efectuate în monedele naționale.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la 22 aprilie.

"A avut loc o dedolarizare aproape completă a legăturilor economice bilaterale. În prezent, peste 90% din decontările reciproce au fost transferate în monede naționale", a declarat acesta la o reuniune a Consiliului șefilor de subiecte din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Potrivit lui Lavrov, cooperarea comercială și economică dintre Rusia și China se dezvoltă în mod activ, în ciuda încercărilor Occidentului colectiv de a o împiedica.

În special, el a remarcat creșterea cooperării dintre cele două țări în sectorul energetic, precum și creșterea livrărilor de produse agricole naționale pe piața chineză. În plus, Lavrov a subliniat proiectele comune de investiții și industriale dintre Rusia și China.


Beneficiile reciproce ale unei astfel de cooperări sînt resimțite de ambele părți ale frontierei ruso-chineze, a subliniat ministrul.

20
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?