X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu a vorbit la Washington despre miliard și Ilan Șor

18 sep. 2018,, 10:01   Politică
3783 2

Vorbind despre miliardul furat din sistemul bancar, Andrian Candu a spus că "90% din active au fost identificate, iar acum este despre procesul de recuperarea a acestora", în cadrul discuțiilor organizate la Washington de Atlantic Council.

Candu a spus că 55 de oameni pe cazul furtului miliardului se află sub investigare, "unii deținuți, alții deja condamnați" și a vorbit și despre procesul lui Ilan Șor.

"Ați dat exemplul lui Ilan Șor. A primit prima decizie din partea instanței. Potrivit legislației noastre, ca și în alte țări din Europa, prima decizie nu este executorie. Nu poți opri un om și să-l pui în închisoare doar după prima decizie. Trebuie să fie la a doua, la Curtea de Apel. În caz contrar vom fi blamați și vom pierde la Curtea pentru Drepturile Omului pentru că am încălcat Articolul 7. Poate nici mie nu îmi place de domnul Ilan Șor și ceea ce face el și cum se promovează. Ar trebui să schimbăm legislația din cauza domnului Șor?", a spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a mai menționat la Washington că în Moldova avem "una din cele mai liberale legislații privind protestele și autoritățile nu pot interveni în a permite sau interzice cuiva să organizeze proteste".

Organizația americană Atlantic Council a dedicat un eveniment, ținut la Washington, pentru discuții despre situația politică, economică și socială din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?