Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Boțan: Ministrului i s-a cerut să spargă lemnele de foc, dar a refuzat pentru că are principii

9 sep. 2022,, 07:45   Politică
3511 0

Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a demisionat pentru că nu a avut ca scop să implementeze un program guvernamental de tăiere a pădurilor pentru a asigura populația cu lemne de foc.

Această opinie a fost exprimată de directorul executiv al Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Igor Boțan, la emisiunea „Teritoria Svobodî” cu Lilia Burakovski, transmite realitatea.md.

„Ministrului i s-a cerut să spargă lemnele de foc, dar a refuzat pentru că are principii. Din acest motiv, ea și-a dat demisia – este normal. În cele din urmă, ea este o figură politică și poate fi concediată în orice moment dacă sînt nemulțumiți de ea”, a menționat expertul.

Igor Boțan a mai afirmat că demisia a trei miniștri din Guvern este un proces politic normal.

„Este neașteptat că sînt doar trei miniștri. Cînd comuniștii au avut o majoritate constituțională, au efectuat prima curățare în mai puțin de șase luni de la numire. Într-un an au făcut curățenie în jumătate din miniștri, adică acesta este un proces politic normal”, a subliniat el.


Amintim că, Iuliana Cantaragiu a anunțat că și-a depus cererea de demisie, după o prestație nereușită în fața presei, la 7 septembrie, după ședința Guvernului, unde a declarat că „nu vede o problemă în faptul că nu a reușit în timp să lanseze site-ul lemne.md și linia verde”.

Totodată, în cadrul unei emisiuni, premierul Natalia Gavrilița a menționat că în Guvern ar urma noi remanieri de cadre.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?