X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Învățămîntul profesional tehnic: ce schimbări în domeniu anunță Ministerul Educației

24 apr. 17:45   Societate
1962 0

Nomenclatorul domeniilor de formare profesională pentru învățămîntul profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar a fost completat cu noi specialități și calificări necesare pe piața muncii.

Potrivit Ministerului Educației, includerea noilor specialități va spori gradul de angajabilitate pe piața muncii a elevilor din învățămîntul profesional tehnic, notează Noi.md.

Noile specialități introduse în Nomenclator oferă oportunitatea de a pregăti specialiști calificați conform nivelurile 4 și 5 ale Clasificării Internaționale Standard a Educației (ISCED) în domeniul artelor, construcției, energeticii, farmaceutic, medical și alte domenii aferente.

Tot astăzi, Executivul a aprobat în redacție nouă Nomenclatorul domeniilor de formare profesională și al meseriilor/profesiilor, fiind actualizată lista de calificări.

Printre acestea se regăsesc și calificări noi pentru domeniile de formare profesională, precum Energetică și inginerie electrică și Protecția persoanelor și a proprietății.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?