Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Borșevici, către un deputat PAS: „El subminează neutralitatea și suveranitatea Moldovei”

29 iul. 2022,, 16:30   Politică
3499 0

Profesorul și diplomatul Victor Borșevici este revoltat de declarațiile deputatului PAS Radu Marian împotriva BCS și a Partidului Șor. El consideră că astfel de chestiuni reprezintă o amenințare la adresa neutralității țării. Vă amintim că deputatul a dojenit partidele pentru că evită să dea răspuns la întrebarea dacă condamnă operațiunea militară a Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

"Problema e că discursul lui Radu Marian nu este altceva decît o provocare obișnuită. Aș vrea să-l întreb: "Ce părere aveți despre faptul că Moldova are neutralitate constituțională sau nu vă privește? Mai vrei un masacru în Transnistria sau ce?” spune Borşevici.

"Deșteptați-vă, oameni buni! Sînt jocuri serioase, nu țarțamuri parlamentare. Principala intrebare nu este cine are ce atitudine, ci că cel care pune astfel de întrebări este conștient de riscurile pe care le implică implicarea noastră în toate aceste discuții, în ceea ce se întîmplă în jurul nostru. Sîntem la limită și cu astfel de chestii nu se joacă.

Astăzi Moldova sărbătorește ziua Constituției – deci acesta este unul dintre atacurile la adresa Constituției noastre, or în ea este clar consfințită suveranitatea și, cel mai important, neutralitatea țării noastre, iar aceasta este o încercare de a o submina”, a spus diplomatul.

12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?