X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Iurie Roșca: ”Războiul din Ucraina nu este al nostru”

10 apr. 12:30   Societate
3114 0

Republica Moldova trebuie să își respecte statutul de neutralitate și să compătimească victimele războiului din Ucriana, dar nicidecum să devină parte beligerantă a conflictului dus de NATO cu Rusia.

Opinia a fost expusă de fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Iurie Roșca.

Potrivit lui, tinerii nu trebuie să se revolte pe internet, dar să iasă în Piața Marii Adunări Naționale și să protesteze împotriva deciziilor luate de actuala Guvernare.

”Lumea este din ce în ce mai îngrijorată de posibila împingere a Republicii Moldova în război. Tineri din diverse părți ale Moldovei plasează pe internet tot felul de filmulețe în care își exprimă revolta firească. Eu aș vrea să vă dau un sfat, care sînteți de vîrsta potrivită pentru a fi trimiși pe front în calitate de carne de tun: Vreiți să opriți un eventual măcel, nu mai stați pe internet, ieșiți afară. Generația mea și-a făcut datoria cînd era cazul, acum e rîndul vostru! E foarte bine că informs oamenii despre faptul că primiți citații, tocmai perioada aceasta aproape toată luna aprilie în Moldova se desfășoară tot felul de exerciții militare cu participarea SUA și al României, iar analiștii politici presupun că întrucît armata ucraineană este istovită și Rusia copleșește ca potențial militar inamicul său, s-ar putea să se prăbușească frontul militar și atunci principalul scop al celor din occident o să fie menținerea controlului asupra portului Odesa. Aici ar urma să se dea bătălia, aceasta este previziunea multor din cei care urmăresc evoluția pe frontul din Ucraina. Și atunic, toate revoluțiile se întîmplă în capitale, nu poți să te mulțumești doar somînd guvernarea prin internet, totul depinde de capacitatea voastră de mobilizare, de măsura în care sîntem hotărîți să impuneți actualei Guvernări una din două soluții: să respecte statutul de stat neutru, fie să își dea demisia”, a spus Roșca.

Totodată, acesta a menționat că războiul din Ucraina nu este al nostru, iar Republica Moldova trebuie să respecte pe deplin statutul de neutralitate stipulat în Constituție.


”Acest război nu este al nostru, noi putem să compătimim victimele, să facem apeluri la pace și cam atît. Aceasta este funcția unui stat neutru cum este Republica Moldova, dar nu să fie parte cobeligerentîntr-un război care îl poartă Alianța Nord Atlantică împotriva Rusiei. Să își regleze conturile pe alte teritorii, dar nu în Republica Moldova. Așa că, să nu dați vina pe Guvernare, ea este ticăloasă cum au croit-o occidentalii și au adus-o la putere. Acum, indiferent dacă sînteți pro-occidentați, sau pro-ruși, sau în general nu vă interesează procesul politic, acum trebuie să manifestați solidaritate și să reacționați prompt cît mai este timp. După, cînd o să înceapă să vă vîneze cu arcanul prin sate, o să fie tîrziu. Atîta timp cît sînteți răzlețiți și vă mulțumiți cu revolte pe internet, sînteți deja înregimentați în tabăra perdanților, a celor care veți fi expediați în calitate de armă de tun pe frontul ucrainean. Așa că, Piața Marii Adunări Naționale, dragii mei tineri, vă așteaptă”,a declarat fostul vicepreședinte al Parlamentului.

78
2
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?