X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

În Moldova va fi instituită Ziua Antreprenorului

10 apr. 13:45   Economie
1805 0

Moldova va fi instituită Ziua Antreprenorului, care va fi sărbătorită anual pe 21 august.

Despre acest lucru a anunțat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, care a declarat că autoritățile au acceptat propunerea comunității de business „Traktor”.

”Am agreat împreună cu ministrul Dumitru Alaiba să consemnăm această zi pe 21 august, în aceeași zi în care se celebrează la nivel internațional Ziua Mondială a Antreprenoriatului. Am anunțat despre acest lucru la evenimentul Business Show, care zilele trecute a reunit la Arena Națională sute de antreprenori”, a scris Radu Marian.

Potrivit lui, este important de instituit Ziua Antreprenorului în Moldova, în primul rînd, în semn de respect și recunoștință pentru antreprenorii onești care își dezvoltă afacerile în Republica Moldova, creează locuri de muncă, contribuie la dezvoltarea economică și socială, inclusiv prin plata taxelor și impozitelor la bugetul public național.

În Republica Moldova există aproximativ 60 mii întreprinderi, care angajează peste 70% din totalul angajaților din Republica Moldova, sau aproximativ 613 mii persoane.


”Vrem ca întreaga societate să conștientizeze că fără munca antreprenorilor care își asumă riscuri deschizînd și dezvoltînd afaceri, nu ar fi posibilă o societate civilizată nici la noi, nici nicăieri în lume. Ministerul, împreună cu Guvernul, urmează să demareze toate procedurile pentru a oficializa instituirea Zilei Antreprenorului. Le urez succes tuturor antreprenorilor. Succesul lor este și succesul țării”, a declarat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

1
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?