COVID-19 în MOLDOVA

Avocații lui Ilan Șor cer strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul

Avocații lui Ilan Șor cer strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul

Avocații lui Ilan Șor solicită ca dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, să fie strămutat de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel. Un demers în acest sens a fost depus la Curtea Supremă de Justiție.

Anterior apărarea lui Ilan Șor a mai solicitat CSJ strămutarea cauzei, însă acest demers a fost respins. Avocatul Aureliu Colenco a declarat că s-a decis formularea unui demers nou de strămutare, întrucît, în opinia apărării, există abateri de la legislație noi, admise de instanța de apel de la Cahul. Chiar și așa, apărătorul spune că de cînd a preluat dosarul, examinarea acestuia s-a activizat, însă cauza este una complexă, scrie jurnal.md.

Ieri, 7 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, pe parcursul întregii zile a avut loc o ședință de judecată. În cadrul acesteia a fost audiat un martor al acuzării, însă avocatul a refuzat să spună despre cine este vorba. De asemenea, au fost formulate mai multe demersuri, atît din partea acuzatorului, cît și din partea apărării. Următoarea ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul a fost planificată pentru data de 14 septembrie, ora 10.30.


În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pînă la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Instituțiile de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării, iar pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară. Recent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o conferință de presă, că procuratura a solicitat Israelului extrădarea lui Ian Șor, însă, potrivit legislației israelene, statul nu extrădează cetățeni proprii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load