X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Au realizat un film FALS: Ministrul Andrei Spînu acuză experții WatchDog.md de manipulare și propagandă

16 dec. 2021,, 11:45   Politică
1656 0

Vicepremierul și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, i-a acuzat pe cei de la WatchDog.md de manipulare și propagandă. Mai exact, acesta a venit cu critici la adresa unui material realizat de către asociație despre negocierile purtate de Spînu, Moldovagaz și prețul gazelor, transmite NOI.md cu referire la sinteza.

„Voi face un comentariu la acest film care-l consider extrem de manipulator și dacă vreți, are și o doză de propagandă în el. Este straniu să faci un film de acest tip și să nu faci măcar o referință la ceea ce se întîmplă pe piața internațională a gazelor (…) Vreau și telespectatorii să înțeleagă că acest film chiar dacă este făcut de o organizație pe care eu o respect, acesta este un film de propagandă și manipulare”, a spus Andrei Spînu în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Conform lui Spînu, cei de la WatchDog.md nu au ținut să analizeze situația de pe piața internațională a gazelor și au lansat un fals pentru a induce cetățenii Republicii Moldova în eroare.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că în calitatea sa de ministru, nu a insistat niciodată ca tariful pentru gazele naturale să fie unul nejustificat pentru cetățeni.

„În primul rînd, eu nu laud și nu susțin pe nimeni. Dacă mă referiți la Moldovagaz, eu sînt ministru din luna august. În această perioadă am trecut prin, și toți, nu doar noi, am trecut prin această perioadă complicată pe piața energetică și în această perioadă cît eu am fost în contact cu Vadim Ceban (președintele Moldovagaz) și în procesul de discuții pe care le-am avut cu Moldovagaz, eu am spus că am avut toată deschiderea pe informația necesară, pe întrebările pe care le-am solicitat ca să vedem cum depășim mai ușor această situație. Referitor la tarif, nu am insistat niciodată să fie un tarif nejustificat pentru cetățeni – să fie foarte clar asta și ce se spune în acea prezentare, este un fals”, a mai spus Spînu.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?