Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Valeriu Ostalep: "Conducătorul Mitropoliei Moldovei este manipulat"

10 dec. 2023,, 17:00   Societate
4876 0

Conducătorul Mitropoliei Moldovei este manipulat.

O astfel de opinie a exprimat politologul, analistul, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, expertul în domeniul securității, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, relatează Noi.md.

El a menționat că datorită ocupației și profesiei sale, trebuie să acorde mai multă atenție activității informaționale.

”Pentru mine nu a fost niciodată un secret rolul conducătorului Mitropoliei Moldovei și slăbiciunea sa. Este o persoană foarte slabă. Eu știu cine anume și cum o manipulează. Și numai datorită interdicției recente, despre care am auzit de la vecinii noștri, am putut afla că, se pare, există niște proprietăți acolo și o mulțime de lucruri, nu departe de țara noastră. În acest sens, acolo a fost o scăpare, cu privire la ce trebuie să facă biserica, în principiu”, a spus Valeriu Ostalep.

Potrivit lui, în cadrul Bisericii tot este o scindare, dar nu în sens religios, ci în sensul primitiv, începînd cu zvonurile că la noi bisericile au fost transformate în SRL-uri care, la fel ca inspectorii de circulație, trebuie să trimită sus anumite sume, și că toate acestea costă ban.


”Această scindare durează de mulți ani, oamenii demult pot vedea și cine e acolo în sate, și ce fel de personal este, și ce aduce el… Ei înțeleg și știu foarte bine că acum în fruntea bisericii din Moldova se află o persoană înconjurată de manipulatori. Într-un stat normal asta demult ar fi ajuns în vizorul serviciilor speciale, a organelor de drept, cine ce scrisori scrie, ce texte ș.a. Nu m-au mirat nici aceste scrisori, nici acest tărăboi. Era clar asta încă acum 3-4 ani. În general, în Moldova starea lucrurilor din sfera religioasă este una respingătoare! În principiul, ea nu diferă, de fapt, de starea lucrurilor în politica moldovenească.

29
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?