Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

După 4 luni, CSJ a luat o decizie în cazul grupului privind demisia lui Chirtoacă (DOC)

15 dec. 2016,, 16:16   Politică
6422 2

Foto : actualita.md

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului pentru demisia primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Decizia a fost luată pe 14 decembrie, la aproximativ patru luni după depunerea cererii, relatează NOI.md.


Președintele grupului de inițiativă, Victor Chironda, susține că în cadrul Biroului grupului de inițiativă va fi abordat acest subiect, pentru ca să se ia o hotărîre referitoare la acțiunile ce urmează a fi întreprinse ulterior.

„Cam asta e situația. E posibil să mergem la CEDO, ca să arătăm pînă la urmă că avem dreptate și că „justiția” din RM le-a luat cetățenilor un drept democratic fundamental. Cu Chirtoacă situația oricum e clară. Nu mai are multe garduri de... vopsit. Se pare că nourii se adună asupra Primăriei și degrabă va ploua cu dosare” susține Victor Chironda.

Potrivit lui, în pofida acestei situații, grupul de inițiativă va întreprinde acțiuni pînă nu va fi luată o decizie definitivă.
„Însă noi trebuie să mergem pînă la capăt. Să avem un precedent, chiar dacă vom avea un răspuns peste cîțiva ani. Ca să nu mai îndrăznească niciun judecător să-și bată joc de drepturile elementare ale cetățenilor” a conchis Chironda.

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Chirtoacă a fost înregistrat la 1 august, iar Judecătoria Centru a decis înregistrarea grupului de inițiativă. Ulterior, dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Bălți, care a respins înregistrarea Grupului, după ce un recurs a fost depus de avocații lui Chirtoacă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?