X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Viitorii șoferi, pregătiți-vă: Vor fi introduse noi prevederi pentru examenul auto

20 mai. 15:30   Societate
15040 0

Dacă există blocaje mai lungi decît 2 minute în trafic în timpul examenului auto, această perioadă nu se va include în timpul rezervat examenului. Noile prevederi sînt propuse spre consultări publice de către de Ministerul Educației.

Conform unui proiect prezentat, măsura se va aplica dacă pe durata desfășurării probei practice la examenul auto vehiculul este oprit fortuit. Reglementarea va fi valabilă și dacă traficul este totalmente blocat, indiferent de motiv, de exemplu pentru cedarea trecerii coloanelor oficiale, trenului sau altui vehicul feroviar, pentru mai mult de 2 minute, transmite Noi.md.

„Pe durata desfășurării probei practice, examinatorul trebuie să perceapă că se află în siguranță. Erorile de conducere sau comportamentul care pun în pericol siguranța vehiculului de examinare sau alți participanți la trafic, fie că este necesar sau nu intervenția examinatorului, candidatul va fi penalizat cu acordarea calificativului „Respins”, cu excepția cazului cînd pericolul a survenit din vina altui participant la trafic. În acest caz, examinatorul decide dacă proba practică va continua pînă la expirarea timpului minim necesar sau nu”, se mai arată în propunerile din proiect.

De asemenea, devine obligatorie traversarea a minim două intersecții, cu efectuarea manevrei de virare la stînga, unde este necesară cedarea trecerea vehiculelor care vin din sens opus și se deplasează înainte sau la dreapta.

Circulația la trecerea la nivel cu calea ferată devine facultativă.

1
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?