Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ce se întîmplă pe aeroportul din Noua Caledonie

20 mai. 17:15   Externe
10214 0

Aeroportul din apropierea capitalei teritoriului francez de peste mări, Noua Caledonie, unde continuă revoltele, va rămîne închis pentru încă cîteva zile.

Aeroportul internațional din apropierea orașului Nouméa va rămîne închis pentru zborurile comerciale pînă joi, 23 mai, în ciuda insistențelor unor țări, în special a Australiei și Noii Zeelande, care doresc să își evacueze mai repede cetățenii.

Aeroportul nu funcționează de marțea trecută, de cînd au izbucnit revolte în regiune din cauza nemulțumirii forțelor care sînt pentru independență față de reforma legii electorale. Acestea sînt descrise ca fiind cele mai ample din ultimii 40 de ani, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

În pofida sosirii unui număr mare de polițiști - aproximativ 2.700 de persoane, situația este în continuare foarte tensionată, iar pe multe drumuri sînt baricade.

Acțiunile active ale poliției, care au început duminică dimineața, s-au axat pe recîștigarea controlului asupra drumului dintre Nouméa și aeroport.


Proteste de amploare în Noua Caledonie au început încă de lunea trecută. Forțele locale pro-independență sînt nemulțumite de reforma constituțională a legii electorale - aceasta va permite să voteze la alegerile locale și locuitorilor care locuiesc în teritoriu de 10 ani

1
0
2
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав