X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce spun miniștrii despre optimizarea numărului de ministere

12 dec. 2016,, 16:18   Politică
3183 0

Foto: unimedia.info

Potrivit unui document publicat recent în presă, numărul de ministere urmează a fi redus pînă la nouă, iar mai multe instituții vor fuziona. Intervievați de NOI.md, unii miniștri au salutat ideea, în timp ce alții s-au arătat rezervați față de această reformă.


Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a precizat că acest document este în proces de elaborare și nu a fost încă supus expertizei. „În prezent se discută, sînt mai multe idei, proiectul se află în proces de elaborare. Atunci cînd va fi făcut public, ne vom expune. Ideile sînt bune și rele, dar depinde totul de modul în care vor fi implementate. Eu în general susțin ca principiu orice proces care trebuie să eficientizeze lucrurile”, a explicat Vladimir Cebotari.

Vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, a menționat însă că decizia cu privire la reducerea numărului de ministere a fost adoptată la nivel politic, și nu cunoaște detalii. Totuși, vicepremierul s-a arătat sceptic că o asemenea abordare va da rezultate.

„Părerea mea e că cineva s-a grăbit să dea în presă această informație. Desigur, trebuie comasate unele ministere, dar nu în modul în care apare în proiectul publicat presă. Nu e chiar atît de simplu ce se propune. Odată ce Banca Mondială recunoaște că noi trebuie să întărim structurile de stat, nu știu cît e de corect ca noi să reducem în așa măsură. Este un proiect, o să-l discutăm, dar ceva aici nu mi-i clar nici mie”, a relatat Gheorghe Brega.

Conform proiectului dat publicității de surse anonime de la Guvern,ministerele Economiei, Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Transporturilor, Tehnologiei Informației vor fuziona, formînd un singur minister. Același lucru ar urma să se întîmple în cazul ministerelor Sănătății și Muncii, și în cazul Ministerului Educației, care va fuziona cu cel al Culturii, Tineretului și Sportului. Ministerul Mediului ar urma să fie alipit la cel al Agriculturii.

Deși a confirmat faptul că se preconizează o reducere a numărului de ministere și funcționari publici, premierul Pavel Filip nu a anunțat care instituții anume vor fi desființate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?