X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum comentează Dodon limitarea atribuțiilor președintelui

1 dec. 2016,, 17:10   Politică
11481 21

Cum comentează Dodon limitarea atribuțiilor președintelui
Foto: dodon.md

Inițiativa legislativă ce prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului trădează teama coaliției de un președinte puternic, susține Igor Dodon, citat de NOI.md.


Acest lucru însă nu-i va ajuta, afirmă Dodon. „Voi uza de toate pîrghiile legale, pentru a face ordine atît la SIS, cît și la Procuratura Generală, unde trebuie să stea în frunte o persoană independentă și cu verticalitate, o persoană fără frică”, a comentat Dodon.

Politicianul a precizat că, în cazul în care nu va fi auzit de guvernare, va apela la cetățenii care l-au împuternicit să le apere interesele. „La 13 noiembrie, cetățenii au ales o schimbare și nicio lege modificată în grabă și pe sub masă nu ne va împiedica să ne ducem misiunea pînă la capăt, chiar dacă va fi necesar să convocăm și un referendum național”.

Reprezentanții majorității parlamentareau elaborat un proiect potrivit căruia directorul SIS nu va mai fi propus de către președinte, cum este în prezent, ci de Parlament, la inițiativa a minimum 10 deputați. Aceștia propun și modificarea procedurii de eliberare a șefului SIS. Dacă astăzi legea prevede că președintele propune destituirea acestuia, după modificare, acest lucru va putea fi făcut și la propunerea unei treimi dintre deputații aleși.Inițiativa mai prevede ca activitatea SIS să treacă sub control parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?