Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Președintele Georgiei s-a adresat Uniunii Europene din cauza situației din țară

17 apr. 11:15  
2601 1

Uniunea Europeană ar trebui să evalueze situația care se întîmplă acum în Georgia.

Această declarație a fost făcută de președintele Georgiei, Salome Zurabishvili.

În opinia sa, Consiliul European ar trebui să supună chestiunea spre examinare în cadrul unei reuniuni care va avea loc peste două zile la Bruxelles.
"M-am adresat lui Charles Michel și Emmanuel Macron în legătură cu situația de aici, mîine este reuniunea Consiliului European al Uniunii Europene", a declarat Salome Zurabishvili.

Anterior, președintele georgian s-a opus adoptării proiectului de lege privind agenții străini. De asemenea, ea a declarat că va exercita dreptul de veto asupra acestuia.

În plus, nici reprezentanții UE nu au susținut examinarea proiectului de lege.


Trebuie remarcat faptul că protestele împotriva proiectului de lege privind agenții străini, care a fost înaintat anterior parlamentului local, continuă în Georgia pentru a doua zi. Se știe că proiectul de lege a fost aprobat de comisia parlamentară pentru probleme juridice, iar acum deputații au început să îl examineze.

Cîteva mii de persoane protestează în fața clădirii parlamentului, acuzîndu-i pe autorii proiectului de lege că încearcă să creeze dificultăți pentru presa independentă. Parlamentul este păzit de forțe speciale, iar în piața din fața parlamentului a fost amplasat un tun cu apă pentru a dispersa mulțimea. În acest moment, forțele de ordine încearcă să disperseze protestatarii, folosind gaze lacrimogene și reținîndu-i pe cei mai vehemenți protestatari.

Pentru prima dată, proiectul de lege din Georgia a provocat scandaluri în martie 2023 - protestele legate de acest proiect de lege au dus la retragerea documentului. Cu toate acestea, în luna aprilie a acestui an, proiectul de lege a fost repus în discuție.

4
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?