X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Observatori CSI: În Rusia vor fi deschise prea puţine secţii de votare

30 oct. 2016,, 10:48   Politică
2439 0
Foto: timpul.md
Misiunea de observatori din partea Adunării Interparlamentare a CSI consideră că în Federaţia Rusă a fost deschis un număr insuficient de secţii de votare pentru alegerile Preşedintelui Moldovei. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat pentru presă, sâmbătă, 29 octombrie, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Aleksei Sergheev, aflat la Chişinău.

"Am analizat situaţia. În Rusia vor fi deschise prea puţine secţii de votare pentru ca toţi cetăţenii Republicii Moldova să poată participa la alegeri. Am abordat această problemă la întrevederea cu membrii CEC. Argumentele care au fost prezentate nu au fost convingătoare", a declarat Sergheev.

Potrivit lui, duminică, cei circa 70 de observatori se vor deplasa către aproximativ 150 de secţii de votare din ţară pentru a monitoriza scrutinul, implicit şi procesul de numărare a voturilor. Toate constatările Misiunii se vor regăsi într-un raport care va fi prezentat după alegeri.

"Observatorii noştri vor monitoriza cum va decurge procesul electoral şi pentru moldovenii aflaţi în Rusia şi, dacă vor fi constate încălcări, acestea vor fi incluse în raportul final", a spus Sergheev.

Preşedintele CEC, Alina Russu, a spus că "hotărârea privind deschiderea secţiilor de votare peste hotare a fost luată în baza rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, precum şi conform rezultatelor înregistrării candidaţilor aflaţi în străinătate".

INFOTAG precizează: La alegerile Preşedintelui RM peste hotare au fost deschise la multe secţii de votare decât acum doi ani. Numărul secţiilor de votare din Rusia a fost majorat de la şase la opt. Câte două secţii de votare au fost deschise la Moscova şi Sankt-Petersburg şi câte una în Kursk, Nijnevartovsk, Krasnoiarsk şi Soci. În total, peste hotare au fost deschise 100 de secţii de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?